Uw keukenscherm (KDS) koppelen

Wat gaan we doen?

In dit artikel gaan we u laten zien hoe u zelf gemakkelijk aan de gang kunt gaan met uw Spont KDS scherm oftewel uw keukenscherm.

Koppel uw Spont KDS scherm

Wanneer u een KDS scherm van Spont besteld zonder installatie zal deze binnen komen met de post. Op dit scherm staat al de KDS app die ervoor zorgt dat het scherm kan gaan werken als keuken scherm.
  1. Verbind het scherm met Stroom.
  2. Start het scherm op.
  3. Swipe omhoog om naar alle apps te gaan.
  4. Zoek de app "Spont KDS".
  5. Start de app en login met uw bedrijf door de qrcode te scannen.
Uw KDS scherm is nu gekoppeld aan uw bedrijf. Pak uw computer erbij om via de Spont backend het scherm correct in te stellen. Controleer allereerst of het KDS scherm goed is gekoppeld aan uw bedrijf. Doe dit door via de zwarte balk naar instellingen en vervolgens naar hardware te gaan. Hier zou u nu het KDS scherm moeten zien staan.

Stel het scherm in via de backend

Als u het KDS scherm heeft gevonden bij hardware, drukt u hierop om naar de instellingen van het scherm te gaan.
Vervolgens krijg je dit te zien:

We leggen u aan de hand van de getallen op de foto hieronder uit wat de instellingen doen. De instellingen zonder getal spreken in principe voor zich.

1. "Afgesloten orders versturen naar" - Hier kan je een uitgifte printer koppelen.
  2. "Chef scherm" Hier geeft u aan wat voor scherm dit is. Een normaal scherm: is voor een kok die doormiddel van dit scherm aan de chef kan doorgeven dat hij/zij zijn gerechten af heeft. Dit zou bijvoorbeeld een scherm zijn aan de warme of koude kant. Een chef scherm is bedoeld voor de (sous) chef die hier een overzicht heeft van alle bestellingen. Hier komen dus de bestellingen van de koude en warme kant samen tot de gehele order. De normale schermen moeten dan wel aan het chef scherm worden gekoppeld. Op het chef scherm kunnen wijzigingen ook uitgevoerd worden. Een pas scherm is het scherm wat aan de kant van de bediening staat. Hierop staat wat waarheen gebracht moet worden. De bon wordt zichtbaar bij het Passcherm, wanneer je deze linkt aan de Chef. Wanneer je dit niet doet, zal de chef scherm als passcherm functioneren.
  3. "Monitor scherm" Voor de koude en warme kant is dit het chef scherm. Hier wordt als het ware de bestelling gekopieerd. Zodat op het monitor scherm de gehele bestelling kan worden laten zien. Voor het chef scherm is het het pas scherm, als deze er is.
  4. "Toon geplande bonnen" Deze functie is voor online bestellingen
  5. "Toon spyscherm" Door dit aan te zetten kan je met dit scherm schakelen tussen andere schermen zodat je kan kijken wat daar op wordt weergegeven *
  6. "Alle bonnen standaard open" Zet dit aan als je wilt dat alle gangen standaard opengeklapt staan op het scherm bij een bestelling.
  7. "Aantal kolommen" Hier stelt u in hoeveel kolommen, oftewel hoeveel bestellingen tegelijk zichtbaar zijn op het scherm.
  8. "Bereidingstijd" Stel hier het aantal minuten in waarbinnen de gerechten gemaakt moeten zijn. Vervolgens gebeuren er twee dingen: (1) Het scherm maakt links in beeld een overzicht/opsomming met alle gerechten die binnen deze tijd gemaakt moeten worden. (2) Wanneer een bestelling 5 minuten langer dan deze tijd duurt, kleurt ie rood.
  9. "Groep bonnen bij" U heeft twee keuzes: (1) per bestel ronde, dit houdt in dat elke course in een nieuwe kolom zit. (2) groep per bestelling, dit houdt in dat de gehele bestelling in één kolom staat en dus de courses onder elkaar. *
Deze functie is nog niet beschikbaar. Wil je hier gebruik van maken, laat het ons dan weten.

Koppel het scherm aan de juiste categorieën en producten

Je kan producten op twee manieren koppelen aan je KDS scherm. Je kan ze koppelen per categorie en per los product. Koppel een gehele categorie wanneer de gehele categorie naar hetzelfde scherm gestuurd moet worden. Heeft u bijvoorbeeld een categorie burgers, die allemaal aan de warme kant gekoppeld moeten worden. Dan kunt u de gehele categorie koppelen aan het KDS scherm bij de warme kant. Heeft u bijvoorbeeld een categorie hoofdgerechten waarbij sommige hoofdgerechten bij de koude kant gemaakt worden en sommige bij de warme kant. Dan moet u dit los per product aangeven, hieronder laten wij u zien hoe u dit doet.

Per categorie:
  1. Navigeer via de zwarte balk naar producten.
  2. Ga naar categorieën.
  3. Druk op de categorie die u in z'n geheel wilt koppelen.
  4. Druk op printer toevoegen.
  5. Hier tussen staat het juiste KDS scherm die u zo benaamd heeft.
Per los product:
  1. Navigeer via de zwarte balk naar producten.
  2. Zoek het product op die u wilt koppelen aan een KSD scherm.
  3. Druk op printer toevoegen.
  4. Hier tussen staat het juiste KDS scherm die u zo benaamd heeft.

Als u alle stappen heeft doorlopen zou nu uw keukenscherm werkend moeten zijn, zo kunt u profiteren van de efficiëntie van Spont binnen uw keuken.