Producten aanmaken

Wat gaan de doen?

In dit help document gaan we u laten zien hoe u producten aan kunt maken in uw Spont kassa. Dit doen we door eerst stapsgewijs de basis uit te leggen. Daarna zal dieper ingegaan worden op de uitgebreide product instellingen voor wie het meest uit z'n kassa wilt halen.

Producten aanmaken de basis

Producten die u aanmaakt moet u kunnen koppelen aan een categorie. Daarom moet u eerst een categorie gemaakt hebben voordat u een product kunt aanmaken. Klik op deze link om naar het helpdocument over categorieën aanmaken te gaan.

1. Ga naar jou producten

1. Druk op het tweede icoontje in de donkere balk.
  2. Druk op "producten".
  3. Druk op het plusje om een product toe te voegen.
Als u dit gedaan heeft krijgt u het volgende te zien:

2. Stel de verplichte product informatie in

1. Geef de product een naam. (1)​​​​
  2. Stel de verkoopprijs en het BTW percentage in. (2)
  3. Voeg de bijhorende categorie toe. (3)

3. Voeg de uitgebreide product informatie in

1. Voeg een beschrijving toe aan je product (4). Dit is alleen van belang als u QR-codes/weborders gebruikt.
  2. Voeg een tag aan je product toe (5) zoals kip/vis/vega
  3. Voeg een printer toe op product niveau (6), meestal gebeurd dit op categorie niveau maar als u wilt dat dit specifieke product wordt geprint door een andere printer kan dit hier ingesteld worden.
  4. Voeg een kleur toe aan het product (7), deze kleur zal te zien zijn in de ipad. Spont geeft een aantal basis kleuren maar het is ook mogelijk om een #hex code te plakken in de balk eronder. Gebruik hiervoor ctrl+c/ctrl+v.
  5. Voeg een afbeelding toe aan het product (8). Dit is alleen van belang als u QR-codes/weborders gebruikt.
  6. Stel in of je standaard de dailpad met product details willen open op de ipad wanneer het product wordt aangetikt (9).
  7. Hier kan je het product een andere naam geven op de productie bon voor het personeel.

Tips voor de expert

In dit onderdeel geven we enkele tips en handigheidjes om het maximale uit Spont te halen, een absolute aanrader voor de geavanceerde Spont gebruiker.
  1. Wilt u in één keer veel producten wijzigen gebruik hiervoor "bulk edit" zie hier een helpdocument hoe u daarmee te werk gaat.
  2. Wilt u in één keer veel producten toevoegen aan uw Spont kassa. Importeer uw producten dan vanuit een Excel document, zie hier een helpdocument hoe u dit kunt doen.
  3. Wilt u één gelijkmatig product dupliceren zie hier een helpdocument die u laat zien hoe dit moet.