Categorieën toevoegen

Categorieën toevoegen

Wat gaan we doen?

Uw producten zijn onder te verdelen in verschillende categorieën. Om een product aan te kunnen maken in Spont moet u eerst de bijbehoordende categorie gemaakt hebben. Hoe dit moet ga ik u in dit bestand laten zien.

Categorie aanmaken de basis

1. Ga naar jou categorieën

  1. Druk op het tweede icoontje in de donkere balk.
  2. Druk op "categorieën".
  3. Druk op het plusje rechtsboven om een categorie toe te voegen.
Als u dit gedaan heeft krijgt u het volgende te zien:

2. Stel de basis informatie in

  1. Geef de categorie een naam.
  2. Geef de categorie een icoon.
Na het instellen van deze informatie kunt u al producten toevoegen aan de categorie en ermee werken. Echter is het vaak handig om nog verder in de instellingen van categorieën te duiken.

3. Overige instellingen van categorieën

  1. Gebruikt u weborders of qr-codes dan zijn de volgende instellingen voor u van pas:
    1. Beschikbaar (tijdslot) (1), dit houdt in van wanneer tot wanneer mensen producten bij u kunnen bestellen die binnen de categorie vallen. bijvoorbeeld als uw keuken om 22.00 sluit kunnen mensen tot 21:59 eten bestellen via de qr-codes in uw zaak.
    2. Afbeelding/beschrijving, deze is alleen te zien voor mensen die bestellen via qr-codes of weborders.
  2. Door op het tandwiel te drukken (2) kunt u aangeven op welke platformen u de categorie wilt tonen. Dit staat standaard ingesteld op allemaal.
  3. Voeg een printer toe om alle producten die in deze categorie zitten daar uit te printen. Zie dit help document voor meer informatie.
  4. Door op volgorde te drukken (3) kunt u de volgorde van uw producten in de categorie veranderen. Het is gebruikelijk om dit in te stellen van veel besteld -> minder besteld.

  1. Als u vervolgens op opslaan drukt ziet u daarna alle categorieën die u heeft aangemaakt. Hier ziet u ook een knop "volgorde". Druk op die knop om de volgorde van de categorieën te wijzigen.

Tips voor de pro users:

Wil je wijzigingen maken van de product informatie per categorie? Gebruik hiervoor bulk edit en een filter per categorie, bekijk dit artikel.

    • Related Articles

    • Volgorde van categorieën en producten aanpassen

      Wat gaan we doen? In dit document laat ik u zien hoe u zelf gemakkelijk de volgorde van uw categorieën en producten kunt aanpassen door ze te verslepen naar de juiste plek. Wijzigingen doorvoeren binnen uw kassa zoals deze doen wij via de backoffice; ...
    • Spont training *tekst (foto's worden nog toegevoegd)

      Wat gaan we doen? Dit help document werkt als een training voor de ipad. Alles wordt even kort uitgelegd en een paar veel voortkomende situaties worden kort besproken. Bij nieuwe klanten geven wij deze training voor de ipad, dit hoort bij het ...
    • Producten aanmaken

      Wat gaan de doen? In dit help document gaan we u laten zien hoe u producten aan kunt maken in uw Spont kassa. Dit doen we door eerst stapsgewijs de basis uit te leggen. Daarna zal dieper ingegaan worden op de uitgebreide product instellingen voor wie ...
    • Ipad koppelen aan het Spont POS systeem

      Wat gaan we doen? In dit artikel laten we u zien hoe u zelf een ipad kunt toevoegen aan het Spont POS systeem. Spont wordt een app op uw Ipad, om deze te kunnen installeren zal u eerst Testflight moeten installeren. Wij maken gebruik van Testflight ...